Massage


Finsk klassisk massage:

Jag är grundutbildad i finsk klassisk massage som är mer djupgående än den svenska klassiska massagen. Den kan uppfattas som "tuffare" men också kraftfullare än sin svenska motsvarighet. Naturligtvis är varje massagebehandling för att vara optimal beroende av att man som massör är oerhört lyhörd för enskilda önskemål om hur hårt eller milt man vill ha det,och att man hela tiden har en öppen dialog.


Avancerad massage/ Idrottsmassage:

Med hjälp av denna form av massage kan man förebygga och behandla olika symptom såsom: Löparknä. kontorsnacke, syndroma piriformis(ischias )osv.Symtptom och skador som har uppkommit genom överträning eller långvarig statisk belastning av muskler och muskelgrupper. Vid skador hjälper man läkningsprocessen.I behandlingen ingår djup friktionsmassage och muskel stretching.

Triggerpunktsmassage:

Med triggerpunkter menas en punkt varifrån smärta eller en domnande känsla utstrålar till ett omsåde som ibland kan vara långt ifrån den hårda smärtande utgångspunkten. Ofta följer de aku-meridianerna. Vid tryck på dessa punkter intensifieras först smärtan för att sedan domna bort och försvinna. Med denna behandling kan man komma åt djupare och mer svårbehandlade tillstånd som har blivit mer eller mindre kroniska.

Nervbanemassage:

Med nervbanemassage behandlas vissa banor i kroppen som förutom nervernas riktning följer även akupunkturmeridianer, muskelfascior, bindvävsområden och benhinnor. Triggerpunkter finns ofta ibehandlingsbanorna.Effektivt vid långvariga kroniska smärttillstånd som ischias, tennisarm, golfarm mm som inte reagerar på vanlig klassisk massage.

Thai Yogamassage:

Thai yogamassage har sitt ursprung i indisk yogamedicin sammansmält med kinesisk medicin och taoistisk filosofi som kom till Thailand på 700-talet e kr.Den bygger på kunskapen om hur energin strömmar genom kroppen i "zen" - energikanaler. Genom massage och tryck längs dessa linjer motverkas blockeringar och energin kan strömma obehindrat genom våran kropp, på så sätt förebygger vi och häver olika spännings och sjukdomstillstånd..Behandlingen utförs på en madrass på golvet och massören arbetar med hjälp av förutom händer och armbågar även fötter och sin egen kroppstyngd. Avslutningsvis stretchas kroppen med hjälp av massören på ett mjukt yogavis.

Thai Örtmassage:

Detta är massage med hjälp av varma örtknyten "Luk Pra Kob"I dessa ingår läkande och välluktande kryddor och örter. Den verkar dels genom värmen och dels genom örternas medicinska beskaffenheter. Den är skonsam och mild men icke desto mindre verkningsfull, speciellt om du är mycket spänd och smärtkänslig. Dessutom en riktig" Lyxbehandling" för ditt välbefinnande.

Copyright © 2009 www.massageoqigong.com

HEM  |  OM FÖRETAGET  |  MASSAGE  |  KURSER  |  FÖREDRAG  |  PRODUKTER  |  KONTAKT

Triggerpunktsbehandling
 Idrottsmassage

Jag erbjuder ett flertal olika massagebehandlingar, exempelvis:

Finsk klassisk massage
Nervbanemassage

Thaiörtmassage

Priser
45 minuter: 400 kr
90 minuter: 600 kr

Thaiyogamassage